Antena 3 CNN Economic Cea mai mare descoperire de petrol, în România, din ultimele decenii | Zeci de milioane de barili, în Olt

Cea mai mare descoperire de petrol, în România, din ultimele decenii | Zeci de milioane de barili, în Olt

Cea mai mare descoperire de petrol din ultimele decenii, în România, a fost făcută în zona localităţii Verguleasa din judeţul Olt.

Cea mai mare descoperire de petrol, în România, din ultimele decenii | Zeci de milioane de barili, în Olt
Sursa foto: Profimedia Images
de Gina Vacariu    |    13 Iun 2023   •   13:34

Pe lângă resursele de petrol descoperite în judeţul Olt, compania OMV Petrom a anunţat că a făcut şi alte descoperiri de petrol şi gaze naturale în zona municipiilor Târgovişte şi Târgu Jiu.

Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 - aprilie 2023. Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.

"Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii. Descoperirea se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce oferă sinergii care vor contribui la începerea mai rapidă a producției.

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.

O a treia descoperire a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu și au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. O a doua sondă este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile pentru conectare sunt în curs.

Toate descoperirile sunt rezultatul strategiei de explorare a companiei, concentrată pe oportunitățile din apropierea zăcămintelor existente, ceea ce facilitează dezvoltarea rapidă, conectarea și producția timpurie a resurselor nou descoperite", se arată în comunicatul OMV Petrom.

×
Subiecte în articol: OMV Petrom titei petrol gaze naturale
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close