Antena 3 CNN Economic Cea mai nouă staţiune balneară din România atrage anual zeci de mii de turişti. Preţul unui bilet de tratament

Cea mai nouă staţiune balneară din România atrage anual zeci de mii de turişti. Preţul unui bilet de tratament

Succesul garantat din sezonul trecut, când mii de turişti au călcat pragul celui mai nou complex din staţiunea balneară Ocna Mureş, le-a determinat pe autorităţile locale să mai dezvolte încă un proiect anul acesta.

de Georgiana Adam    |    18 Feb 2024   •   13:39

Totul a fost făcut pentru ca turiştii să se bucure din plin de beneficiile miraculoase ale apelor sărate din zonă. 

Aproximativ 250.000 de turişti au ajuns în staţiunea balneară din Ocna Mureş anul trecut, iar anul acesta administratorii spun că numărul nu va fi deloc mai mic.

"Se dezvoltă pensiunile, se dezvoltă casele care sunt de închiriat, apartamente şi tot ce înseamnă partea de turism în zonă.

Este un proiect de succes. Dacă în perioada interbelică, în 1934, am avut 63.000 de turişti într-un an, anul trecut, în şapte luni jumătate ne-au călcat pragul 234.000 de turişti", spune Silviu Vinteler, primarul din Ocna Mureş.

Cel mai recent complex de ape termale a fost deschis anul trecut, în mai. Turiştii care ajung acolo au parte de băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Cu o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătraţi, baza de tratament are trei bazine interioare și trei exterioare, cu apă sărată și dulce, zonă de fitness şi recuperare medicală cu până la 700 de proceduri.

"Turişti avem de toate vârstele, toate categoriile, din toate judeţele ţării, cei mai mulţi putem spune că sunt din judeţul Cluj şi judeţul Mureş.  

Anul trecut am avut până la 1.000 de turişti pe zi, media", a precizat Cornelia Dan Oltean, director general la Băile Sărate Ocna.

Un bilet pentru o zi, de adult, costă 60 de lei în timpul săptămânii, şi 70 de lei pentru zilele de weekend. În schimb, copiii de până la 14 ani plătesc la jumătate, adică 30-35 de lei.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close