Antena 3 CNN Economic Directorul Pfizer a vândut peste 60% din acţiunile companiei, după anunţarea rezultatelor promiţătoare ale vaccinului COVID. Suma uriaşă încasată

Directorul Pfizer a vândut peste 60% din acţiunile companiei, după anunţarea rezultatelor promiţătoare ale vaccinului COVID. Suma uriaşă încasată

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a vândut aproape 62% din acţiunile pe care le deţine în companie, după ce grupul farmaceutic a anunţat rezultatele pozitive ale studiului clinic privind vaccinul său experimental pentru COVID-19.

Directorul Pfizer a vândut peste 60% din acţiunile companiei, după anunţarea rezultatelor promiţătoare ale vaccinului COVID. Suma uriaşă încasată
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2020   •   09:40

Tranzacţia a avut loc luni, atunci când a fost făcut şi anunţul cu privire la vaccin, iar preţul titlurilor companiei a crescut semnificativ, potrivit markets.businessinsider.com.

Albert Bourla a vândut, astfel, 132.508 acţiuni la un preţ mediu de 41,94 dolari pe acţiune, în valoare de aproape 5,6 milioane dolari, conform documentelor depuse la autoritatea de reglementare. 

Acţiunile companiei au crescut cu 15%, după anunţul pozitiv privind vaccinul

Luni, când Pfizer a anunţat rezultatele pozitive ale studiului pe vaccinul anti-COVID, acţiunile companiei au urcat cu 15%. 

Pfizer şi partenera sa BioNTech din Germania au declarat că vaccinul a avut o eficacitate de peste 92% în prevenirea COVID-19, în rândul persoanelor înrolate în studiul clinic care nu au fost infectate anterior.

Vânzarea făcută de Bourla a reprezentat 61,8% din acţiunile deţinute atât direct, cât şi indirect de el, dar CEO-ul Pfizer deţine încă 81.812 de acţiuni, direct şi indirect, arată documentele.

Ce salariu are CEO-ul Pfizer acum

"După o prezenţă de peste 25 de ani în companie, Albert deţine o cantitate substanţială de acţiuni Pfizer în cadrul planurilor noastre de economii calificate şi necalificate. Acum deţine de nouă ori salariul său în acţiuni Pfizer, după vânzarea săptămâna aceasta", a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer.

Raportul financiar pe anul 2019 al companiei arată că Bourla, care a devenit CEO la 1 ianuarie 2019, a fost plătit cu un salariu de bază de 1,65 milioane de dolari începând cu 1 aprilie. De nouă ori acel salariu ar reprezenta acţiuni în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari.
 

×
Subiecte în articol: Pfizer actiuni
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close