Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor, despre măsurile luate de Guvern: "Nu știu dacă totul va funcționa"

Ministrul Finanțelor, despre măsurile luate de Guvern: "Nu știu dacă totul va funcționa"

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a vorbit, joi, într-un live pe Facebook, despre cum va fi susținut șomajul tehnic și despre creditele garantate.

Ministrul Finanțelor, despre măsurile luate de Guvern: "Nu știu dacă totul va funcționa"
Sursa foto: Florin Cîţu/Facebook
de S.T.    |    19 Mar 2020   •   18:57

Florin Cîțu a spus că aceasta este o criză atipică și nu există lecții pe care le-ar putea lua, însă guvernanții se pot inspira din ceea ce s-a mai întâmplat în trecut.

„Există un interes foarte mare pentru ceea ce se întâmplă în economie astăzi și am decis să ies mai des, să explic cum văd eu lucrurile. Este o criză atipică, o criză economică ce se suprapune unei crize în sănătate. Nu cred că mai există cineva care a trecut prin așa ceva, deci nu există lecții pe care să le fi avut din trecut.

Putem să ne inspirăm din crizele trecute, dar nu știu dacă totul va funcționa.

De aceea, măsurile pe care le luăm nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat în funcție de cum vedem impactul în economie”, a spus ministrul de Finanțe.

Despre șomajul tehnic, Florin Cîțu a spus statul plătește 75% din salariul de bază, dar nu mai mult decât salariul mediu pe economie.

„Acest pachet reprezintă un efort de 2% din PIB și, bineînțeles că suntem pregătiți să venim și cu alte măsuri, în funcție de cum evoluează situația în perioada următoare”, a mai afirmat Cîțu.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close