Antena 3 CNN Economic Declaraţia pentru cei cu mai multe locuri de consum a fost eliminată. Anunţul făcut de Ministerul Energiei

Declaraţia pentru cei cu mai multe locuri de consum a fost eliminată. Anunţul făcut de Ministerul Energiei

Clienţii casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă nu vor mai avea obligaţia de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat, potrivit unui proiect de OUG publicat marţi seara de Ministerul Energiei.

Declaraţia pentru cei cu mai multe locuri de consum a fost eliminată. Anunţul făcut de Ministerul Energiei
Sursa foto: Alex Tudor | Agerpres Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   21:25

Documentul modifică actul normativ privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Vor trebui să depună în continuare această declaraţie pe proprie răspundere, pentru a beneficia de un preţ plafonat la energie, clienţii casnici care folosesc aparate medicale, familiile cu minimum trei copii şi familiile monoparentale cu cel puţin un copil.

"Prin prezentul proiect de act normativ se propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările şi completările ulterioare, eliminându-se obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat", se arată în nota de fundamentare.

Situaţia actuală, conform legislaţiei aprobate, prevedea în cazul clienţilor casnici ca preţul final plafonat să se aplice doar la locurile de consum de domiciliu sau de reşedinţă ale clienţilor finali.

Clientul casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi una sau mai multe adrese de domiciliu trebuia să depună la furnizor o declaraţie pe proprie răspundere privind locuinţa la care beneficiază de preţ plafonat.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close