Antena 3 CNN Economic Comerțul online din România va crește cu cel puțin 15 procente în 2021: Ce produse se vor vinde mai bine

Comerțul online din România va crește cu cel puțin 15 procente în 2021: Ce produse se vor vinde mai bine

Comerţul online din România va creşte cu cel puţin 15% în acest an, arată o analiză realizată de una dintre cele mai mari platforme de e-commerce din țara noastră.

Comerțul online din România va crește cu cel puțin 15 procente în 2021: Ce produse se vor vinde mai bine
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Feb 2021   •   11:29

Companiile vor apela la inteligenta artificiala pentru a le creste vanzarile, iar mall-urile se vor orienta catre modele de business online. De asemenea, românii vor plăti mai mult cu cardul. Trendul ascendent se observa si in mediul rural, conform unui studiu VTEX România.

Dacă în prezent sunt cel mult 100 de magazine online pe piața locală care primesc peste 1.000 de comenzi pe zi, în următorii 3 ani numărul acestora se va tripla.

În 2021 însă cele mai mari creșteri vor fi observate la categoriile home & deco, pharma și fashion. De asemenea, comercianţii se vor asocia în platforme de comerţ colaborativ, astfel încât să acopere o gamă mai mare de nevoi şi servicii.

Și investițiile în digitalizare vor crește. Centrele comerciale și operatorii economici se vor orienta către metode de business online, pentru a își salva afacerile. 

Pe termen mediu, piața se va așeza și centra în jurul unor marketplace-uri, unde clienții vor putea găși produse diverse într-un singur loc. Deja un mall din zona Obor a Capitalei a recurs la această metodă.

Companiile își vor reinventa afacerile și vor apela la Inteligență artificială, prin care se vor optimiza costurile și eforturile logistice. Și asta pentru că au fost sesizate creșteri ale vânzărilor, chiar și cu 250%, deoarece clienții au ajuns mai ușor la produsele preferate.

Românii vor face mai multe plăți cu cardul în 2021

Romanii vor folosi mai des plata cu cardul. În 2020 rata de introducere a plăţii online a crescut cu 50% si a ajuns la 36% Pentru 2021 se estimează o pondere de 39%.

De altfel, rata de acoperire a serviciilor de Internet a crescut şi va atrage un salt cu 33% a traficului de pe computerele conectate la reţea şi cu 12% pentru echipamentele mobile. In contextul pandemiei și a muncii remote, specialistii estimeaza o crestere a platilor online si in mediul rural.

Magazine online

2021: 100 magazine online pe piața locală care primesc peste 1.000 de comenzi pe zi

2024: 300 magazine online pe piața locală care primesc peste 1.000 de comenzi pe zi

Cele mai mari creșteri: home & deco, pharma si fashion

Comercianţii se vor asocia în platforme de comerţ colaborativ.

Digitalizarea companiilor

- Centrele comerciale se vor orienta către modele de business online

- Pe termen mediu piața se va centra în jurul unor marketplace-uri

- Companiile vor apela la inteligența artificială

×
Subiecte în articol: comerțul online produse
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close