Antena 3 CNN Economic Comisia Europeană a virat României 2,7 miliarde de euro, bani aferenți cererii II de plată din PNRR

Comisia Europeană a virat României 2,7 miliarde de euro, bani aferenți cererii II de plată din PNRR

Comisia Europeană a virat României, astăzi, banii aferenți cererii a doua de plată din PNRR.

Comisia Europeană a virat României 2,7 miliarde de euro, bani aferenți cererii II de plată din PNRR
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2023   •   14:29

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că peste 2,7 miliarde de euro au intrat în conturile României.

Potrivit ministrul, alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, România a beneficiat până acum cumulat de plăți de aproape 10 miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

"Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, Nicolae Ionel Ciucă. 

Chiar dacă avem un PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani", a explicat Marcel Boloș.

El susține că PNRR este un proiect vast cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind "redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ".

"Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele-cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români", mai spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloş.

×
Subiecte în articol: marcel bolos bani bani europeni
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close