Antena 3 CNN Economic Noutăţi la Legea pensiilor şi a salarizării. Ministerul Muncii înființează un comitet care va monitoriza reformele în ambele domenii

Noutăţi la Legea pensiilor şi a salarizării. Ministerul Muncii înființează un comitet care va monitoriza reformele în ambele domenii

România mai bifează un obiectiv din PNRR, după ce Ministerul Muncii a anunţat că va înfiinţa un comitet care va monitoriza reforma sistemului public de pensii, arată un proiect pus în dezbatere pe site-ul instituției. 

Noutăţi la Legea pensiilor şi a salarizării. Ministerul Muncii înființează un comitet care va monitoriza reformele în ambele domenii
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    26 Dec 2021   •   11:24

Pentru a nu rata definitiv un alt jalon din PNRR, Banca Mondială va fi cea care va face consultanță pentru reforma sistemului de salarizare publică și schimbarea legii pensiilor, potrivit unor surse citate de economedia.ro.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a scos la licitație în SICAP, în luna octombrie, un contract de 6 milioane euro (24 de milioane lei) pentru consultanță în privința reformei sistemului de salarizare publică și a legii pensiilor. 

Schimbarea acestor legi care vizează circa şapte milioane de români este asumată de statul român, prin PNRR, în fața UE, și va presupune eliminarea unor inechități și discrepanțe. 

Printre acestea, eliminarea sau plafonarea unor sporuri, corelarea strictă a pensiei cu contributivitatea și eliminarea discrepanțelor de gen. Modelul va fi luat din afară, de la alte state din UE mai avansate decât noi. 

Acest contract reprezintă și un jalon din PNRR, mai precis "asistență tehnică contractuală furnizată de o entitate care va fi selectată în conformitate cu legislația națională privind achizițiile publice". Acest obiectiv trebuia bifat până la finalul anului.
 

×
Subiecte în articol: pensii legea pensiilor
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close