Antena 3 CNN Economic Compania aeriană care elimină 750 de locuri de muncă dintr-un foc | "Un echilibru mai bun între riscuri și oportunități”

Compania aeriană care elimină 750 de locuri de muncă dintr-un foc | "Un echilibru mai bun între riscuri și oportunități”

O companie aeriană plănuiește să elimine 750 de locuri de muncă în cadrul activităților sale din domeniul apărării și spațiului, ca parte a unei reorganizări.

Compania aeriană care elimină 750 de locuri de muncă dintr-un foc | "Un echilibru mai bun între riscuri și oportunități”
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   20:44

Personalul care face parte din compania aeriană Airbus va fi redistribuit. Aceste reduceri de personal reprezintă 2% din cele 34.330 de locuri de muncă de la Airbus Defense and Space, care operează în principal în Germania, Franța și Spania.

Obiectivul este de a asigura "o execuție riguroasă a programelor" și un "echilibru mai bun între riscuri și oportunități” pe diferitele programe, a explicat președintele executiv al Airbus, Guillaume Faury, cu ocazia prezentării miercuri a rezultatelor grupului.

2024 vine cu trei linii noi de activitate 

La începutul anului 2024, Airbus Defense and Space urmează să înființeze o structură simplificată formată din trei linii de activitate complet autonome și responsabil.

Citește și: Oamenii din Botoșani au ieșit la protest pentru repararea unui drum județean: "Reprezintă un real pericol"

Prima, denumită Air Power, va reuni activitățile din domeniul sistemelor aeriene militare (Eurofighter, MRTT tanker, C295 etc.) și activitățile dedicate sistemului Future Air Combat System (FACS), proiectul viitorului avion de luptă dezvoltat pentru Germania, Franța și Spania.

Cea de-a doua activitate se referă la sistemele spațiale, iar cea de-a treia, Connected Intelligence, se ocupă în special de comunicații securizate și rețele IT.

Conform hotnews, consultările cu reprezentanții angajaților sunt în curs de desfășurare.

×
Subiecte în articol: concedieri companie aeriana
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close