Antena 3 CNN Economic Companiile din România plătesc cele mai mari prețuri la energie din UE. Avem costuri de trei ori mai mari decât Portugalia sau Finlanda

Companiile din România plătesc cele mai mari prețuri la energie din UE. Avem costuri de trei ori mai mari decât Portugalia sau Finlanda

Afacerile româneşti sunt puse la o grea încercare. Companiile din ţara noastră plătesc cele mai mari prețuri la energie din Uniunea Europeană.

Companiile din România plătesc cele mai mari prețuri la energie din UE. Avem costuri de trei ori mai mari decât Portugalia sau Finlanda
Sursa foto: Pixabay
de Ioana Ciobanu    |    19 Mar 2024   •   10:12

Mediul de afaceri se plânge şi de costurile crescute cu forţa de muncă, dar şi de taxele tot mai mari.

Companiile din România plătesc cele mai mari prețuri la energie, de aproape trei ori mai mari decât cele plătite de firmele din Portugalia sau Finlanda, arată statisticile Comisiei Europene. 

Aceleaşi date indică faptul că majorarea preţurilor la energie s-a simţit în Uniunea Europeană de când Ucraina a fost invadată de armatele ruseşti. 

Astfel, prețul mediul plătit de o companie de talie medie din UE a crescut până la 0,21 euro per MWh în 2023, de la 0,18 MWh în 2022.

Companiile mijlocii din România plătesc cele mai mari prețuri la electricitate din UE, la 0,33 euro per MWh.

Următoarele după noi în ceea ce priveşte costurile sunt companiile din Ungaria, care plătesc 0,30 euro per MWh. 

La polul opus, cele mai mici prețuri au fost identificate în Finlanda și Portugalia, la 0,10 euro per MWh.

Nu sunt acestea singurele costuri care au crescut. Mediul de afaceri din România a subliniat constant faptul că au crescut şi costurile cu forţa de muncă, dar şi taxele în 2024.

 

×
Subiecte în articol: energie electrică pret
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close