Antena 3 CNN Economic Companii 10 companii de stat au datorii cât împrumutul de la FMI

10 companii de stat au datorii cât împrumutul de la FMI

10 companii de stat au datorii cât împrumutul de la FMI
Sursa foto: companii
24 Sep 2009   •   14:48

Guvernul şi FMI au convenit să monitorizeze evoluţia financiară a zece companii de stat, pentru a reduce scurgerea de bani de la buget. Datoriile lor către stat adună aproape două miliarde euro, iar cele către alte firme încă 12 miliarde. FMI a împrumutat România cu 13 miliarde de euro, scrie România Liberă.

Niciun stat nu a rezolvat în totalitate problema instituţiilor care absorb banii publici, precum căile ferate, minele sau centralele, spun specialistii.

Cele zece companii de stat pe care FMI le va monitoriza împreună cu Guvernul sunt instituţii aflate în faliment sau în insolvenţă. Pe primul loc se află Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care la sfârşitul anului 2008 datora 10.45 miliarde de euro. Pe locul secund s-a clasat Metrorex, cu datorii de 840 milioane de euro. Poziţia a treia este ocupată de Compania Naţională a huilei, care datorează 343 milioane de euro. Următoarele în top sunt CFR Marfă (162 milioane de euro), CFR Electrificare (38 milioane de euro), CFR Transport Călători (37,6 milioane de euro), Termoelectrica (20 milioane de euro) şi ANIF (6 milioane de euro).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut FMI
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close