Antena 3 CNN Economic Companii 73 de angajaţi ai AIG au prime de peste un milion dolari. Congresul vrea impozit de 100%

73 de angajaţi ai AIG au prime de peste un milion dolari. Congresul vrea impozit de 100%

73 de angajaţi ai AIG au prime de peste un milion dolari. Congresul vrea impozit de 100%
Sursa foto: AIG logo
18 Mar 2009   •   08:07

11 angajaţi ai AIG, care au primit fiecare bonusuri de peste un milion de dolari au părăsit deja compania. Informaţia a venit în timp ce Congresul american a ameninţat că va institui noi taxe pentru a recupera cele 165 de milioane de dolari plătite ca bonusuri. Parlamentarii au criticat compania, ce a primit 170 miliarde de dolari ca ajutor de stat, după ce s-a aflat că 400 de angajaţi ai diviziei de produse financiare, vinovată de criza companiei, au primit bonusuri.
Un republican aprecia că directorii AIG ar trebui să demisioneze sau să se sinucidă pentru primirea acestor prime. Iar procurorul general din New York, Andrew Cuomo, arăta că 11 angajaţi ce au primit bonusuri au plecat din companie, inclusiv unul care a beneficiat de o primă de 4,6 milioane dolari.
Cuomo, care anchetează plata primelor, a scris lui Barney Frank, preşedintele comsiei parlamentare pentru serviciile financiarre, arătând că şapte angajaţi au primit mai mult de 4 milioane de dolari fiecare, o sumă mult mai mare decât declarase compania, în vreme ce, primii 10 au primit în total 42 milioane de dolari.
?AIG a făcut peste 73 de milionari în această divizie ce a pierdut atât de mulţi bani şi a adus firmele în genunchi, forţând o răscumpărare din banii contribuabililor. Ceva este total în neregulă?, scria procurorul.
Acesta doreşte să oblige AIG să divulge numele angajaţilor şi funcţiile care au primit bonusuri de 165 milioane de dolari, după ce asiguratorul a refuzat luni să detalieze informaţiile despre prime. El ar dori să afle dacă, aşa cum se pretinde, angajaţii sunt esenţiali pentru AIG.
Senatorii democraţi au prommis că vor modifica legislaţia pentru a lua angajaţilor în cauză 91% din primele primite. Iar în Camera reprezentanţilor, democraţii au introdus o lege care să taxeze cu 100% bonusurile de peste 100.000 de dolari acordate de companiile salvate de stat.
IRS taxează acum primele sub un milion cu 25%, iar cele peste această sumă cu 35 procente.

×
Subiecte în articol: AIG ajutor de la stat Congresul american
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close