Antena 3 CNN Economic Companii A fost evitată o catastrofă! Avarie la rețeaua de canalizare pe șoseaua Giurgiului. RATB a deviat două linii de tramvai

A fost evitată o catastrofă! Avarie la rețeaua de canalizare pe șoseaua Giurgiului. RATB a deviat două linii de tramvai

A fost evitată o catastrofă! Avarie la rețeaua de canalizare pe șoseaua Giurgiului. RATB a deviat două linii de tramvai
24 Noi 2016   •   11:01

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a deviat circulaţia tramvaielor pe liniile 7 şi 25 la terminalul Zeţarilor din cauza unei avarii la reţeaua de canalizare pe şoseaua Giurgiului. Conform Apa Nova București, o posibilă catastrofă a fost evitată datorită programului de monitorizare și mentenanță preventivă pe care compania îl desfășoară permanent.

Astfel, miercuri, 23 noiembrie 2016, s-a descoperit că linia de tramvai de pe sensul dinspre Piața Progresului spre Gara Progresul prezintă o tasare de 10-15 cm pe o lungime de 7,5 m și o avarie a canalului colector de pe Șoseaua Giurgiului.

Pentru a evita orice risc de prăbușire, s-a luat legătura imediat cu conducerea RATB, decizia comună fiind de a sista circulația tramvaielor pe tronsonul respectiv, fiind introdusă o linie navetă de autobuze.

Imediat ce echipele RATB au finalizat scoaterea liniilor de tramvai, Apa Nova București a demarat lucrările de remediere a avariei. Ținând cont de complexitatea intervenției, lucrările sunt estimate a se finaliza pe data de 10 decembrie 2016.

Conform evaluării inițiale, cauzele pot fi legate de vibrațiile care se produc la trecerea tramvaiului și se transmit la tronsonul de colector afectând stabilitatea și structura acestuia și/sau probleme de structură a colectorului (fundație, umpluturi exterioare, îmbinări cu peretele camerei etc.). Amintim vechimea considerabilă a colectorului, respectiv 78 de ani, acesta fiind realizat în anul 1938.

Apa Nova va proceda la modernizarea rețelei din zona respectivă și aducerea sa la standardele actuale pentru a evita apariția altor situații similare, cu potențial de risc.

Pentru orice informații suplimentare sau pentru sesizarea oricărui element relevant pentru derularea lucrărilor, cetățenii se pot adresa operatorului serviciului de apă și canalizare la: 

Call Center (Non Stop): 021 - 207 77 77 sau *7777

e-mail: [email protected]  

×
Subiecte în articol: RATB tramvai
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close