Antena 3 CNN Economic Companii Acordul Microsoft şi Yahoo!, aprobat de Comisia Europeană

Acordul Microsoft şi Yahoo!, aprobat de Comisia Europeană

Acordul Microsoft şi Yahoo!, aprobat de Comisia Europeană
Sursa foto: microsoft yahoo
19 Feb 2010   •   16:03

Acordul pe 10 ani dintre Microsoft şi Yahoo! a fost aprobat atât de Departamentul de Justiţie american, cât şi de Comisia Europeană. Aceasta presupune că motorul de căutare al Microsoft- Bing- va alimenta pe cel Yahoo!. În schimb, Yahoo! va fi responsabilă cu vânzarea publicităţii în lume.
Acordul privind căutarea-publicitatea a fost anunţat iniţial în iunie 2009, dar companiile au trebuit să primească aprobarea din partea ambilor arbitri internaţionali înainte de a a face vreun pas spre implementare.

Comisia Europeană a apreciat că deoarece Microsoft şi Yahoo! reprezintă acum mai puţine de 10 procente din piaţa de căutare din Europa, iar Google are 90 la sută, acordul este aşteptat să mărească viitoarea concurenţă.

Companiile vor fuziona tehnologiile lor de căutare până la finele anului şi speră să reorganizeze domeniul de publicitate în acelaşi interval, deşi recunosc că aceasta ar putea dura mai mult.
Microsoft va păstra 12 procente din veniturile motorului de căutare creat de siteul Yahoo! în primii cinci ani şi va plăti diferenţa către Yahoo! în această perioadă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close