Antena 3 CNN Economic Companii Adidas nu îşi poate estima profitul pe 2009, din cauza condiţiilor economice globale

Adidas nu îşi poate estima profitul pe 2009, din cauza condiţiilor economice globale

Adidas nu îşi poate estima profitul pe 2009, din cauza condiţiilor economice globale
06 Noi 2008   •   17:04

Condiţiile economice globale afectează unul dintre cei mai mari producători de echipamente sportive din lume. Reprezentanţii Adidas au anunţat, joi, că din cauza crizei finaciare globale nu pot estima profitul şi nivelul vânzărilor companiei pe anul care urmează, informează Mediafax.
"Pe fondul mediului macroeconomic global dominat de incertitudine şi al impactului care ar putea fi resimţit de rezultatele financiare ale grupului, conducerea nu dispune de viziunea necesară pentru a anticipa evoluţia operaţiunilor companiei în anul ce urmează", se arată într-un comunicat al Adidas.
Herbert Hainer, directorul general al Adidas, a adăugat: "Starea actuală a economiei globale ridică provocări care necesită toată concentrarea şi energia". La sfârşitul lunii septembrie, portofoliul de comenzi al Adidas urcase cu 4%. Însă, după încheierea Campionatului European de Fotbal din această vară, cererea pe segmentul produselor pentru forbal au scăzut semnificativ.
Cu puţin timp în urmă, Adidas estimase pentru 2009 o creştere de 10% a vânzărilor şi un avans de cel puţin 10% al profitului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adidas criza economica
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close