Antena 3 CNN Economic Companii Adobe, HP, Dell, AMD şi Cisco Systems prelungesc vacanţa de sărbători petru a reduce cheltuielile

Adobe, HP, Dell, AMD şi Cisco Systems prelungesc vacanţa de sărbători petru a reduce cheltuielile

Adobe, HP, Dell, AMD şi Cisco Systems prelungesc vacanţa de sărbători petru a reduce cheltuielile
22 Dec 2008   •   20:25

Multe dintre companiile din Silicon Valley, printre care Hewlett-Packard (HP), Cisco Systems, AMD, Dell şi Adobe, prelungesc vacanţa de sărbători pentru a reduce cheltuielile, ca urmare a scăderii cererii de pe pieţele de profil, transmite Financial Times.
Perioada de inactivitate de la sfârşit de an este caracteristică, în mod normal, producătorilor industriali precum constructorii auto, care doresc să echilibreze stocurile şi producţia cu cererea.
Din cauza problemelor economice, asemenea măsuri au fost adoptate şi de companiile din alte sectoare precum cercetare - dezvoltare şi tehnologie.
"Vor rămâne numai angajaţii implicaţi în departamentele de consultanţă pentru clienţi", spun reprezentanţii HP. Şi Google a fost afectată de criza economică, fiind nevoită să renunţe la o parte din activităţile neimplicate în afacerile de bază.
În domeniul tehnologic, producătorii de chipuri au fost primii care au căzut victime declinului pieţei, constructorii de piese pentru calculatoare reducându-şi comenzile pentru a se feri de scăderea cererii din 2009.
AMD a anunţat că va prelungi forţat cu cinci zile periaoda de inactivitate, iar HP îşi va suspenda activitatea pentru 12 zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close