Antena 3 CNN Economic Companii AIG negociază ieşirea guvernului SUA din acţionariatul grupului

AIG negociază ieşirea guvernului SUA din acţionariatul grupului

AIG negociază ieşirea guvernului SUA din acţionariatul grupului
Sursa foto: Foto: www2.tbo.com
06 Aug 2010   •   22:56

American International Group (AIG), controlat în proporţie de aproape 80% de către executivul SUA, negociază cu autorităţile americane ieşirea completă a acestora din acţionariatul grupului, a declarat directorul general al AIG, Robert Benmosche, citat de Bloomberg.

"Am început discuţii cu guvernul SUA în privinţa procesului şi termenilor unei ieşiri complete din acţionariat. În funcţie de condiţiile din piaţă, care pot rămâne volatile, ne aşteptăm la progrese importante anul acesta în achitarea datoriilor către Rezerva Federală a statului New York, iar în timp vrem să ne achităm toate obligaţiile către contribuabili", a afirmat Benmosche într-o notă transmisă angajaţilor.

AIG vinde două companii considerate neesenţiale pentru operaţiunile de bază, AIA Group şi American Life Insurance, pentru a obţine parte din fondurile necesare achitării ajutorului financiar de peste 182 de miliarde de dolari, primit după ce grupul s-a aflat în pragul falimentului la sfârşitul lui 2008.

Benmonsche trebuie să îmbunătăţească şi profitabilitatea grupului pentru a achita în întregime datoria către stat.

Asigurătorul a transmis Trezoreriei SUA un plan care include înlocuirea pachetului de acţiuni deţinut de guvern cu investitori privaţi, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

AIG intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială pentru AIA, după ce a eşuat un acord cu Prudential privind vânzarea diviziei pentru 35,5 miliarde de dolari. Grupul s-a înţeles cu MetLife pentru a vinde American Life Insurance contra sumei de 15,5 miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIG SUA companii faliment datorie actiuni
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close