Antena 3 CNN Economic Companii AIG vrea să plătească prime de circa 240 milioane dolari

AIG vrea să plătească prime de circa 240 milioane dolari

AIG vrea să plătească prime de circa 240 milioane dolari
Sursa foto: AIG
13 Iul 2009   •   10:41

Asiguratorul american AIG, salvat de stat de la faliment, este din nou în centrul furiei provocată de prime, pentru planurile sale de a plăti directorilor 2.4 milioane dolari săptămâna aceasta.
Dar chestiunea principală este cum va rezolva compania obligaţia sa de a plăti circa 235 milioane de dolari pe care îi datorează angajaţilor.

Washington Post scria că AIG a cerut aprobarea guvernului pentru a face o plată pentru performanţele obţinute de 43 directori, care ar trebui să primească 2,4 milioane dolari.
În plus, mai există problema celor 235 milioane dolari în bonusuri datorate unui număr de circa 400 de angajaţi ai diviziei de produse financiare AIG. În martie, a fost declanşat un adevărat scandal când s-a aflat că AIG a plătit 165 milioane de dolari acelor angajaţi.

AIG a prezentat problema lui Kenneth Feinberg, responsabilul administraţiei Obama pentru sectorul financiar. Acesta are dreptul de a analiza bonusurile şi pachetele de pensionare pentru cei mai bine plătiţi 100 de angajaţi ai AIG, Citigroup, Bank of America, General Motors, GMAC, Chrysler.
Surse ale CNN au declarat că Feinberg va controla atât bonusul din această săptămână, cât şi cele 235 milioane dolari ce ar trebui plătiţi angajaţilor AIG FP anul viitor.

AIG-FP este divizia ale cărei produse au stat la baza prăbuşirii companiei. În septembrie, guvernul a salvat AIG cu fonduri ce au ajuns la 182 miliarde dolari.

Feinberg ar trebui să analizeze doar plăţile contractate de la începutul anului 2009, astfel că cele 235 milioane de dolari- contractate în 2008- nu ar cădea teoretic sub jurisdicţia lui. Totuşi, unele surse au declarat că AIG doreşte ca Feinberg să se uite la bonusuri pentru a se asigura că guvernul nu are critici la planurile companiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIG ajutor de la stat
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close