Antena 3 CNN Economic Companii Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajaţi pentru a reveni pe profit

Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajaţi pentru a reveni pe profit

Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajaţi pentru a reveni pe profit
de M.T.    |    08 Oct 2013   •   10:14

Alcatel-Lucent vrea să concedieze 10.000 de angajaţi, reprezentând 14% din numărul total, pentru a reduce costurile şi a reveni pe profit, potrivit Mediafax, care citează Bloomberg.

La finele anului trecut, compania franceză care produce echipamente pentru reţele de telecomunicaţii avea 72.000 de angajaţi.

Surse apropiate situaţiei au precizat că directorul general al Alcatel-Lucent, Michel Combes, va discuta marţi concedierile cu reprezentanţii sindicatelor.

În ultimii ani, grupul a mai apelat la disponibilizări semnificative, a restructurat operaţiunile şi a vândut mai multe active, fără a reuşi însă să revină pe profit.

Alături de Alcatel-Lucent, şi alţi producători europeni de echipamente de telecomunicaţii, precum NSN (parte a grupului Nokia) şi Ericsson, sunt afectaţi de scăderea preţurilor echipamentelor, reducerea investiţiilor efectuate de operatorii de telecomunicaţii în Europa şi concurenţa cu producători chinezi precum Huawei.

Prin reducerea cheltuielilor s-ar putea atrage un investitor interesat să preia compania franceză, mai multe surse declarând în luna septembrie că grupul finlandez Nokia analizează oportunitatea preluării Alcatel-Lucent.

Acţiunile Alcatel-Lucent au închis luni la Paris în urcare cu 0,4% şi au crescut de aproape trei ori de la începutul acestui an, însă se plasează cu peste 90% sub maximul istoric.

Divizia de echipamente pentru reţele a Nokia, NSN, a lansat la sfârşitul anului 2011 un program de reducere a cheltuielilor care prevede restructurarea a 17.000 de locuri de muncă, 23% din numărul total de angajaţi de la acea dată.

În ultimii doi ani, NSN a concediat peste 20.000 de angajaţi.

O fuziune între NSN şi Alcatel-Lucent ar consolida poziţia celor două companii pe piaţa europeană, unde concurează cu Ericsson şi Huawei.


×
Subiecte în articol: concedieri fuziune
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close