Antena 3 CNN Economic Companii Alianţă BMW-Peugeot-Citroen pentru depăşirea crizei din industria auto

Alianţă BMW-Peugeot-Citroen pentru depăşirea crizei din industria auto

Alianţă BMW-Peugeot-Citroen pentru depăşirea crizei din industria auto
Sursa foto: bmw peugeot
02 Feb 2009   •   13:23

Constructorul german de automobile BMW a convocat consilierii prezidenţiali şi guvernamentali francezi pe 21 ianuarie pentru a analiza posibilităţile unei alianţe cu PSA Peugeot Citroen, informează La Tribune, în ediţia de luni.
?O delegaţie BMW a ajuns, miercuri, 21 ianuarie, la Palatul Elysee, Matignon ( biroul primului minsitru) şi la Bercy ( biroul ministrului Economiei), pentru a se întâlni cu echipa de consilieri tehnici?, potrivit jurnalului care citează sursa ?industrială?.
Intervievaţi de AFP, reprezentanţii PSA Peugeot Citroen nu au dorit să comenteze informaţia, la fel ca şi purtătorul de cuvânt al guvernului Luc Chatel, citat de radio BFM.
?Guvernul a reflectat asupra veştilor unei posibile cooperări cu producătorii francezi?, iar PSA ?caută într-adevăr o alianţă?, potrivit La Tribune.
BMW şi PSA colaborează, deja, de câţiva ani, la realizarea motoarelor pe benzină, montate pe automobilele de tip Peugeot 207, 308, Citroen C4, C4 Picasso şi gamei Mini de la BMW.
Cei doi giganţi caută să se apropie pentru a putea înfrunta criza financiară care i-a lovit din plin.
Grupul italian Fiat şi cel american Chrysler au semnat la sfârşitul lui ianuarie un acord preliminar în vederea unei alianţe strategice prin intermediul căreia Fiat va intra în posesia a 35% din capitalul Chrysler în schimbul accesului la tehnologia sa.
Guvernul francez va trebui să dezvăluie în primele 15 zile ale lunii februarie detaliile planului ce urmează să susţină industria automobilelor, de 5 la 6 miliarde de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: industria auto BMW Citroen peugeot
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close