Antena 3 CNN Economic Companii Alro Slatina vrea ajutor financiar de la stat

Alro Slatina vrea ajutor financiar de la stat

Alro Slatina vrea ajutor financiar de la stat
25 Dec 2008   •   14:09

Directorul general al SC Alro SA Slatina, Gheorghe Dobra, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu administraţia judeţeană, cea locală, reprezentanţii sindicatelor şi parlamentari, că societatea intenţionează să solicite ajutor de stat pentru a depăşi efectele crizei economice.
Declaraţiile au survenit unei întâlniri a conducerii societăţi cu oficialităţi locale şi centrale, pentru a stabili împreună măsurile care trebuie întreprinse astfel încât să se renunţe la reducerea cu 50% a producţiei şi a numărului de angajaţi .
Directorul companiei,Gheorghe Dobra, a dezvăluit că s-a decis stabilirea unei comisii care să evalueze situaţia şi să propună măsuri prin care să se solicite ajutorul de la stat.
Cu toate acestea, detaliile referitoare la suma necesarşi dacă angajaţii vor mai fi disponibilizaţi nu au fost făcute publice.
Reprezentantul companiei a arătat că societatea sa a resimţit criză încă din iunie, când a fost demarat programul de restructurare a societăţii, însă evoluţia nefavorabilă a pieţei aluminiului a fost extrem de rapidă.
"Anul trecut am redus costurile cu peste 13 milioane de dolari, la o cifră de afaceri de 900 milioane de dolari. Ne-am mişcat repede cu reducerea costurilor, dar piaţa s-a mişcat şi mai rapid", a susţinut directorul Alro.
Gheorghe Dobra a mai declarat că, în ultimele luni, o parte din clienţii societăţii au solicitat rezilierea contractelor încheiate şi că s-a decis ca neînţelegerile legate de nerespectarea acestora să fie soluţionate pe cale amiabilă pentru a nu îi îndepărta definitiv pe partenerii de afaceri.
Conform celor prezenţila întâlnire, premierul Boc şi-ar fi arătat disponibilitatea de a sprijini societatea, fiind posibilă chiar o vizită la Alro Slatina. Potrivit datelor Alro Slatina, compania a avut un profit net de 292,8 milioane lei (80,4 milioane euro) în primele nouă luni, cu 22% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a comprimării cu 5% a cifrei de afaceri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close