Antena 3 CNN Economic Companii American Express concediază 4.000 angajaţi

American Express concediază 4.000 angajaţi

American Express concediază 4.000 angajaţi
Sursa foto: american express
19 Mai 2009   •   11:27

American Express Co, compania de cărţi de credit şi servicii de călătorie, a declarat că intenţionează să elimine 4000 de locuri de muncă, sau şase la sută din angajaţi, pe măsură ce economia în scădere afectează societatea.
Reducerile de personal sunt parte a unui plan de economisire a 800 milioane dolari pentru anul 2009. Acestea se adaugă altor 7000 de locuri de muncă şi unei economii de 1,8 miliarde de dolari, anunţate în cadrul planului de restructurare lansat în octombrie.
American Express a fost afectată de creşterea ?delincvenţei? în cadrul proprietarilor de carduri, pe fondul creşterii şomajului la cel mai înalt nivel din 1983.
Compania mai doreşte să reducă cu 500 milioane cheltuielile pe marketing şi dezvoltare şi alte 125 milioane dolari la consultanţă.
Michael O'Neill, purtător de cuvânt al companiei, a precizat că marea majoritate a reducerii cu cele 7000 de locuri de muncă anuţate anterior a avut deja loc, iar noile măsuri vor fi aplicate în câteva luni.
În primul trimestru, venitul net al American Express a căzut cu 56 procente faţă de anul anterior.
American Express a făcut parte din cele 19 companii bancare care au trecut prin testul de stres al guvernului SUA. S-a apreciat că aceasta nu ar mai avea nevoie de capital suplimentar.
Acţiunile societăţii au pierdut cinci cenţi, la 26.08 dolari, după ce în timpul şedinţei de tranzacţionare crescuse 1,90 dolari, sau 7,8 procente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica concedieri
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close