Antena 3 CNN Economic Companii ANAF pune sechestru pe terenuri, instalaţii şi participaţiile Rompetrol Rafinare

ANAF pune sechestru pe terenuri, instalaţii şi participaţiile Rompetrol Rafinare

ANAF pune sechestru pe terenuri, instalaţii şi participaţiile Rompetrol Rafinare
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Sep 2010   •   19:14

Agenţia de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri şi instalaţii care aparţin companiei Rompetrol, dar şi asupra participaţiilor în filialele sale. Rafinăria Petromidia are către statul român o datorie de peste 570 de milioane de euro, acumulată înaintea privatizării din anul 2001.

"Grupul Rompetrol a luat act cu surprindere, în data de 10 septembrie, de decizia emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin care s-a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri şi instalaţii ale Rompetrol Rafinare precum şi asupra participaţiilor în filialele sale", se arată într-un comunicat al companiei, citat, duminică, de Mediafax.

Rompetrol consideră sechestrul ?o interdicţie de a înstrăina activele vizate?.

"Rompetrol nu intenţionează bineînţeles să înstrăineze aceste active: în perioada 2007-2010, programul de investiţii în Grupul Rompetrol se ridică la peste un miliard dolari, pe baza finanţării a nu mai puţin de 1.8 miliarde dolari acordate în aceeaşi perioadă de acţionarul majoritar KazMunayGas. Acţiunea ANAF nu afectează operaţiunile Rompetrol Rafinare, dar creează un important prejudiciu de imagine pentru Rompetrol Rafinare şi Grupul Rompetrol", se arată în comunicatul companiei.

Rompetrol susţine că decizia ANAF "ignoră prevederi legale şi contractuale ai căror termeni sunt extrem de clari, fiind cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni ale unor autorităţi publice având ca subiect obligaţiunile emise de Rompetrol Rafinare".

"Prin decizie sunt indisponibilizate active, pentru o sumă de bani pe care Rompetrol Rafinare nu o datorează şi nici nu o va datora vreodata bugetului de stat, contrar celor pretinse de ANAF", mai precizează compania.

Potrivit sursei citate, Rompetrol Rafinare a emis obligaţiuni care au fost achiziţionate în procent semnificativ de statul român în contul unor datorii şi dobânzi acumulate de societate înainte de privatizare.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close