Antena 3 CNN Economic Companii Antreprenorii lasă restructurările în seama firmelor de consultanţă

Antreprenorii lasă restructurările în seama firmelor de consultanţă

Antreprenorii lasă restructurările în seama firmelor de consultanţă
Sursa foto: dan ostahie
18 Aug 2009   •   11:38

Cei mai puternici antreprenori admit în premieră că nu-şi pot redresa singuri businessurile şi plătesc milioane de euro consultanţilor ca să le arate ce costuri să taie şi cum să restructureze datoriile, potrivit Ziarului Financiar.

20 de ani au fondat şi condus afaceri după prorpiul model afaceri. Au rulat sute de milioane de euro, iar acum semnează contracte de consultanţă pentru a şti ce şi cum să reorganizeze pentru a trece de criză. E cazul unor nume mari precum Dan Ostahie (Altex), Ioan Ciolan (Ambient Sibiu), Florin Panea (Leonardo) şi fratii Penescu (Pic).

"Este foarte puţin loc de greşeli acum", spune Codruţ Pascu, managing partner al companiei Roland Berger Strategy Consultants.

Proiectele mari de restructurare stau în mâinile unei echipe de 3-6 angajaţi ai unei companii de consultanţă în management sau din firme de audit, care merg aproape zilnic la clienţii dorinici să găseasca soluţii de redresare a businessurilor.

"Fără 0,5 milioane de euro nu cred că se poate face un proiect de restructurare într-o companie", a declarat Codruţ Pascu.

"Definiţia consultanţei se apropie de cea a unor pilule energizante pe care trebuie să le iei din când în când. Nu trebuie să le iei tot timpul însă. Consultanţa ajută compania să depaşească anumite etape, dar efectul depinde de capabilitatea de absorbţie a companiei, dar şi de sănătatea ei", adaugă Dan Ostahie, proprietarul Altex. Pentru 2009, Alte colaboreaza cu firme de consultanţă în management şi restructurare financiară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close