Antena 3 CNN Economic Companii Apple a dat în judecată producătorul telefoanelor Google pentru încălcarea unor brevete

Apple a dat în judecată producătorul telefoanelor Google pentru încălcarea unor brevete

Apple a dat în judecată producătorul telefoanelor Google pentru încălcarea unor brevete
Sursa foto: apple
03 Mar 2010   •   11:56

Apple a dat în judecată compania taiwaneză HTC, care produce telefoane inteligente cu touchscreen bazate pe software Google şi modelul Google Nexus One, acuzând-o că a încălcat 20 de brevete hardware şi software legate de iPhone, transmite Reuters.

Acţiunea Apple în instanţă nu este îndreptată oficial împotriva Google, dar mulţi analişti o consideră un atac la adresa liderului căutărilor pe internet, care la începutul anului a lansat smartphone-ul Nexus One, concurent direct al iPhone.

Apple a citat HTC în instanţă atât la Comisia pentru Comerţ Internaţional (ITC) din Statele Unite, cât şi la un tribunal din Delaware, şi solicită autorităţilor să interzică HTC să vândă, promoveze sau distribuie în Statele Unite produsele care ar încălca brevetele iPhone.

Plângerea depusă la ITC menţionează telefoanele HTC Hero, Dream şi myTouch, dar şi modelul Google Nexus One, printre produsele care încalcă brevete Apple. Toate modele folosesc sistemul de operare Android conceput de Google pentru telefoane mobile.

"Nu suntem parte în acest proces. Totuşi, susţinem sistemul de operare Android şi pe partenerii care ne-au ajutat să-l dezvoltăm", a spus un reprezentant al Google.

HTC a anunţat că supune unei analize acuzaţiile aduse de Apple.

"HTC pune la mare preţ brevetele şi alpicarea lor, dar este hotărâtă să-şi apere propriile inovaţii din domeniul tehnologiei", a spus purtătorul de cuvânt al companiei taiwaneze, Keith Nowak.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple companii Google telefoane
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close