Antena 3 CNN Economic Companii Apple a raportat vânzări şi profit record. Ericsson, concedieri în masă

Apple a raportat vânzări şi profit record. Ericsson, concedieri în masă

Apple a raportat vânzări şi profit record. Ericsson, concedieri în masă
Sursa foto: apple iphone
26 Ian 2010   •   10:38

Apple Inc a raportat vânzări record ale computerelor Mac şi creşteri mari pe piaţa externă, deşi vânzările de iPhone au fost puţin mai jos de cele mai optimiste estimări de pe Wall Street.
Acţiunile Apple au crescut şi după închiderea şedinţei, care se încheiase în urcare cu 2,7 procente în aşteptarea raportului. Vânzările internaţionale au reprezentat aproape 60 procente din veniturile Apple pe T4, cu creşteri mari în regiunea Asia Pacific, Japonia şi Europa.
Apple a anunţat că a livrat 8.7 milioane de iPhone în ultimul trimestru, puţin sub estimare de 9 milioane a Wall Street. În acelaşi timp calculatoarele
Mac au continuat să urce, plus 33 procente faţă de anul anterior, la 3,36 milioane unităţi.
Compania a raportat un venit net de 3,38 miliarde dolari, sau 3,67 dolari pe acţiuni în primul trimestru fiscal ce s-a încheiat pe 26 decembrie, în creştere de la 2,26 miliarde anul anterior.
Pe de altă parte însă gigantul suedez din telecomunicaţii - Ericsson a raportat că profitul său net a scăzut cu 92 procente în trimestrul patru din cauza costurilor restructurării care va duce la concedierea a 6500 de angajaţi.
Ericsson a raportat un profit net de 30.7 milioane euro .



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple iphone
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close