Antena 3 Economic Companii Apple câştigă încă un litigiu declanşat de Samsung

Apple câştigă încă un litigiu declanşat de Samsung

de G.S.    |    16 Sep 2012   •   13:22
Apple câştigă încă un litigiu declanşat de Samsung
Sursa foto: Foto: cultofmac.com

Apple a câştigat preliminar un litigiu declanşat de Samsung la Comisia pentru Comerţ Internaţional din SUA, în legătură cu tehnologia patentată folosită la producerea iPhone şi iPad, aceasta fiind a doua victorie juridică obţinută de compania americană într-o lună împotriva sud-coreenilor.
   
Judecătorul care a analizat cazul a decis că Apple nu a încălcat patentele Samsung, concluzia sa urmând să fie evaluată de plenul Comisiei, care are dreptul să blocheze importurile de produse care încalcă patentele americane, transmite Bloomberg.
   
Decizia vine după ce un juriu federal din San Jose, California, a stabilit în august ca Apple să primească despăgubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul şi funcţii ale iPhone.
   
Judecătorul a spus că Apple nu a încălcat niciunul din cele patru patente incluse în reclamaţia Samsung.
   
Reprezentanţii Samsung speră să obţină câştig de cauză în plenul Comisiei, în timp ce cei ai Apple au refuzat să comenteze.
   
Apple a făcut la rândul său o reclamaţie la Comisia pentru Comerţ Internaţional împotriva Samsung, iar judecătorul acelui caz va anunţa o decizie pe 19 octombrie.
   
Cele două companii sunt implicate în peste 30 de procese, în ţări de pe patru continente.
   
iPhone a generat vânzări de 16,2 miliarde de dolari în trimestrul încheiat pe 30 iunie, reprezentând circa 46% din veniturile totale ale Apple. Compania a lansat pe 12 septembrie versiunea iPhone 5, cu un ecran mai mare, un cip mai rapid şi acces mai bun la reţelele wireless. Telefonul este asamblat în China de Foxconn Technology.
   
Tableta iPad a adus venituri de 9,2 miliarde de dolari, iar iPod de un miliard de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close