Antena 3 CNN Economic Companii Apple l-a concediat pe managerul diviziei de hărţi, serviciu criticat pentru erorile de navigare

Apple l-a concediat pe managerul diviziei de hărţi, serviciu criticat pentru erorile de navigare

Apple l-a concediat pe managerul diviziei de hărţi, serviciu criticat pentru erorile de navigare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    28 Noi 2012   •   12:23

Apple l-a concediat pe managerul diviziei responsabile de programul de hărţi al companiei, serviciu criticat puternic de clienţi ca urmare a erorilor majore înregistrate după lansarea din septembrie, potrivit CNBC.

Compania a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat la vânzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plâns, însă, că serviciul de hărţi conţine erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Potrivit portalului All Things Digital, şeful diviziei de hărţi, Richard Williamson, care a lucrat la Apple mai mult de zece ani, a fost concediat de vicepreşedintele Eddy Cue.

Williamson a condus echipa care a dezvoltat serviciul de hărţi pentru iOS 6 şi a făcut, de asemenea, parte din echipa care a dezvoltat soft-ul pentru primul iPhone, iar numele său apare pe mai multe patente privind smartphone-ul.

Pe lângă Apple, Williamson a lucrat şi la NeXT Computer, companie fondată de Steve Jobs, înainte ca acesta să revină la conducerea Apple în 1997.

Citeşte şi:

Au început să cadă capetele la Apple după "derapajele" din ultima perioadă

 

×
Subiecte în articol: Apple clienti companie
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close