Antena 3 CNN Economic Companii Apple vrea să vândă obligaţiuni de 5 miliarde de dolari

Apple vrea să vândă obligaţiuni de 5 miliarde de dolari

Apple vrea să vândă obligaţiuni de 5 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: valuewalk.com
02 Feb 2015   •   21:50

Apple intenţionează să vândă obligaţiuni în valoare de 5 miliarde de dolari, a patra emisiune din ultimii doi ani, în condiţiile în care păstrează rezervele în numerar în străinătate pentru a le proteja de fiscul american, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, scrie Bloomberg.
   
Vânzarea va avea loc în până la cinci tranşe, iar cea mai lungă perioadă de maturitate va fi de 30 de ani.
   
Fondurile astfel obţinute vor fi folosite la răscumpărări de titluri, plata dividendelor şi rambursarea de datorii, a precizat sursa.
   
Apple a emis în total obligaţiuni echivalente cu 32,5 miliarde de dolari, din care bonduri de 17 miliarde de dolari în aprilie 2013 care, la acea dată, au fost cea mai mare vânzare de obligaţiuni făcută vreodată de o companie.
   
Ultima emisiune de obligaţiuni a Apple, de 2,8 miliarde euro (3,17 miliarde dolari), a avut loc în noiembrie anul trecut şi a permis companiei să finanţeze recompensarea acţionarilor fără utilizarea fondurilor din străinătate, care ar fi fost supuse taxelor de repatriere aplicate de SUA.
   
Emisiunea de obligaţiuni va avea loc după ce Apple a raportat o creştere de 30% a veniturilor, la 74,6 miliarde de dolari, în primul trimestru fiscal (octombrie-decembrie). Profitul net a urcat cu 38%, la nivelul record de 18 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close