Antena 3 CNN Economic Companii Aproape 3.000 de bugetari vor fi concediaţi până la finalul anului

Aproape 3.000 de bugetari vor fi concediaţi până la finalul anului

Aproape 3.000 de bugetari vor fi concediaţi până la finalul anului
Sursa foto: Foto: www.sheknows.com
24 Iul 2013   •   11:51

Aproape 3.000 de bugetari vor fi daţi afară până la sfârşitul anului. Iar 60.000 de posturi vacante vor fi desfiinţate. Aşa a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedintei de Guvern de azi.

"Am văzut că "zeci de mii de oameni" dăm afară astăzi. Nu dăm afară zeci de mii de oameni, desfiinţăm cele 60.000 de posturi vacante, care însemnau în general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici măcar de posturile vacante din sănătate şi educaţie, însă în acest fel trecem la regula "unu la unu". Dacă vor pleca până la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred că e un lucru bun sau, cel puţin, pentru un politician de dreapta e un lucru bun. Noi, cei de stânga, nu suntem foarte fericiţi că mai restructurăm aparatul public", a afirmat Ponta la începutul şedinţei de Guvern, relatează Mediafax.

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, mai multe hotărâri privind organizarea şi funcţionarea mai multor ministere. Printre instituţiile avute în vedere pentru restructurare se numără ministerele Dezvoltării, Finanţelor, Economiei, Societăţii Informaţionale şi Sănătăţii, precum şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Comisia Naţională de Prognoză sau autorităţi din domeniul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

 În urmă cu o lună, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că vor fi disponibilizaţi angajaţi din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, vor fi desfiinţate posturile vacante din administraţia centrală şi locală, nu şi de la cabinetul demnitarilor, şi va fi redus numărul funcţiilor de conducere la 12%.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close