Antena 3 CNN Economic Companii Arad. Fabrica de centuri de siguranţă, Takata Petri, concediază 223 de angajaţi

Arad. Fabrica de centuri de siguranţă, Takata Petri, concediază 223 de angajaţi

Arad. Fabrica de centuri de siguranţă, Takata Petri, concediază 223 de angajaţi
Sursa foto: Takata Petri
21 Ian 2009   •   23:08

223 de salariaţi ai fabricii de centuri de siguranţă auto din Arad aparţinând companiei japoneze ?Takata Petri? vor fi concediaţi în perioada imediat următoare, măsura fiind decisă pentru a adapta necesarul de personal la volumul în scădere al comenzilor.
Potrivit reprezentanţilor companiei, în ultimele trei luni au fost luate măsuri pentru a reduce riscul concedierilor, generat de reducerea comenzilor. Drept urmare au fost blocate angajările suplimentare, iar, odată cu reorganizarea procesului de producţie, programul fabricii a fost redus la patru zile pe săptămână.
Având în vedere că evoluţia pieţei nu arată nici o îmbunătăţire, conducerea companiei este obligată să reducă un număr de 223 de locuri de muncă, din cele aproximativ 1.300, de la fabrica de centuri din Arad, disponibilizările de personal care încep chiar în aceste zile urmând să respecte toate etapele prevăzute de lege.
?Takata Petri?, companie ce a avut în 2007 o cifră de afaceri de circa 245 de milioane de euro, deţine în România două fabrici la Arad, una pentru producţia de centuri de siguranţă şi una de volane auto, o a treia fabrică ce produce airbaguri funcţionând în Sibiu.
Agerpres

×
Subiecte în articol: concedieri Arad
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close