Antena 3 CNN Economic Companii Arcelor Mittal Hunedoara îşi opreşte, din nou, producţia

Arcelor Mittal Hunedoara îşi opreşte, din nou, producţia

Arcelor Mittal Hunedoara îşi opreşte, din nou, producţia
Sursa foto: Arcelor Mittal
10 Feb 2009   •   15:03

Criza economică loveşte din nou siderurgia. Conducerea combinatului Arcelor Mittal Hunedoara a anunţat că activitatea de producţie a fost oprită din nou, de luni noapte, din cauza lipsei de comenzi. Peste o mie de angajaţi vor fi trimişi în concediu sau în şomaj tehnic. Activitatea la Arcelor Mittal Hunedoara a fost reluată pe 21 ianuarie 2009, după ce a fost întreruptă în octombrie 2008, tot din cauza lipsei de comenzi.
Cei mai mulţi dintre angajaţii de la Arcelor Mittal Hunedoara se tem că vor fi daţi afară, deoarece locul furnalelor şi al cuptoarelor a fost luat de ruine, gunoaie şi câini vagabonzi. Pe listele de disponibilizări s-au înscris acum cam 230 de persoane, restul fiind în concediu până pe 30 martie.
La Hunedoara, la combinatul Arcelor Mittal disponibilizările au început după 1997, pe vremea când la conducere se afla actualul ministru de Finanţe, Gheorghe Pogea. În timpul mandatului său s-au închis o parte dintre furnale şi oţelării şi cam 5-6 mii de oameni au părăsit atunci firma, la cerere, obţinând salariile compensatorii.
Gheorghe Pogea a condus combinatul "Siderurgica" Hunedoara timp de cinci ani. În februarie 2001, a fost înlocuit de la şefia combinatului şi a devenit manager la firma din Simeria a colegului de Guvern, Adriean Videanu.
Antena 3

×
Subiecte în articol: disponibilizari criza economica
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close