Antena 3 CNN Economic Companii Arcelor Mittal Steel Roman trimite în concediu o cincime din angajaţi

Arcelor Mittal Steel Roman trimite în concediu o cincime din angajaţi

Arcelor Mittal Steel Roman trimite în concediu o cincime din angajaţi
Sursa foto: arcelor mital
24 Feb 2009   •   17:47

Arcelor Mittal Steel Roman menţine în funcţiune doar secţia de prelucrare a produselor din cauza lipsei comenzilor. 20 la sută din angajaţii societăţii vor intra, de miercuri, timp de 15 zile, în concediu de odihnă sau în şomaj tehnic, anunţă corespondentul Mediafax.
În unitate va funcţiona doar secţia de prelucrare a materialului tubular, deoarece se aşteaptă repornirea laminării, a declarat liderul sindical Petrotub din unitate. Totodată, acesta a infirmat zvonurile apărute în ultima vreme cum că Arcelor Mittal Steel Roman va fi închisă.
"Ca şi altădată, pe timp de iarnă, la noi s-a oprit laminarea, realizându-se doar finisarea materialului tubular ce urmează să fie pus în vagoane. Laminoarele de 16 şi 20 ţoli au fost oprite săptămâna trecută, iar laminorul de 6 ţoli a fost oprit luni, 23 februarie. În ceea ce priveşte laminorul de 20 de ţoli, la acesta se face o reparaţie, repornirea fiind planificată la sfârşitul lunii martie. Am discutat şi am negociat cu conducerea societăţii cele două variante pentru această situaţie, care sunt propuse în Contractul Colectiv de Muncă, respectiv acordarea unei tranşe de concediu, de 15 zile, începând cu data de 25 februarie sau dacă salariaţii optează pentru 75% şi sporul de vechime", a declarat liderul sindical.
Acesta a mai spus că o parte din angajaţi au considerat că e mai bine să se înscrie pe listele de disponibilizări voluntare din unitate pentru a primi, apoi, plăţile compensatorii. Din cele 380 de cereri depuse, conducerea societăţii a aprobat doar 24. În prezent, la Arcelor Mittal Roman lucrează 1.849 de salariaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close