Antena 3 CNN Economic Companii Astra Vagoane cere insolvenţa CFR Călători

Astra Vagoane cere insolvenţa CFR Călători

Astra Vagoane cere insolvenţa CFR Călători
11 Iun 2010   •   14:34

Compania Astra Vagoane Călători, a omului de afaceri Valer Blidar, a somat CFR Călători să plătească datoriile de 31,61 milioane de lei. În caz de neplată, producătorul de vagoane va cere insolvenţa operatorului de transport feroviar deţinut de stat. Directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu, a declarat că nu se pune problema intrării în insolvenţă şi va solicita reprezentanţilor Astra Arad o întâlnire pentru a stabili un grafic de eşalonare a datoriilor.

La valoarea totală a datoriilor se adaugă şi majorările suplimentare ale contractelor, de un milion de lei.

30,46 milioane de lei constituie suma datorată de CFR Călători, restul obligaţiilor fiind ale unor sucursale ale companiei de stat, cum sunt Revizia de vagoane Griviţa, Revizia de vagoane Craiova, Regionalele CFR Călători Iaşi şi Timişoara, RTFC Bucureşti Depoul Călători şi CFR Gevaro, firma ce se ocupă cu exploatarea vagoanelor de dormit, cuşetă, restaurant şi bar.

"Constatând faptul că pentru toate debitele de mai sus, pe care societatea dumneavoastră le datorează societăţii noastre, au trecut mai mult de 30 de zile (cu excepţia celei care face obiectul contractului în cuantum de 26.299 lei) de la data la care creanţa noastră a devenit certă, lichidă şi exigibilă, constatăm că sunt întrunite cerinţele articolului 3 din Legea 85/2006 în sensul că societatea dumneavoastră se află în stare de insolvenţă", arată notificarea Astra Vagoane, citată de Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR CFR Calatori
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close