Antena 3 CNN Economic Companii Audi, BMW vânzări în creştere în octombrie

Audi, BMW vânzări în creştere în octombrie

Audi, BMW vânzări în creştere în octombrie
Sursa foto: bmw audi
10 Noi 2009   •   10:14

Producătorul german de maşini de lux BMW a anunţat luni că vânzările sale au crescut în octombrie, un progres notabil înregistrându-se în China, anunţ la care a subscris şi rivalul Audi.

Livrările de BMW, Mini şi Rolls-Royce au crescut cu două procente faţă de octombrie anul trecut la 113.011 unităţi, după ce în septembrie a înregistrat o creştere pe 12 luni.

Vânzările din China ?au explodat? cu un plus de 81 procente în octombrie, la 9558 unităţi, iar pieţele în curs de dezvoltare în general au raportat vânzări mai mari decât tot anul 2008, se arată într-un comunicat de presă.

Audi, brand premiul al grupului Volkswagen, a anunţat că vânzările din octombrie au crescut cu 0.4 procente la 82.750 unităţi, de asemenea ajutate de cererea foarte mare din China.
Pentru restul lumii, "ne aşteptăm la un progres solid în noiembrie şi de decembrie," anunţa directorul de vânzări al BMW Ian Robertson.

Audi prevede vânzări pe acest an de 925.000 maşini, peste ţinta iniţială de 900.000.

"Vânzările noastre la nivel mondial s-au dezvoltat mai bine decât se estima", anunţa directorul de vânzări al Audi Peter Schwarzenbauer, care remarca Audi Q5 ca fiind unul din cele mai de succes modele.
Cu toate acestea, pe 10 luni, vânzările totale al BMW au înregistrat un declin de 14 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, iar pentru acest an se estimează o scădere de 10-15 procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto BMW audi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close