Antena 3 CNN Economic Companii Autostrada Transilvania mai suferă o amânare- Transporturile nu au bani

Autostrada Transilvania mai suferă o amânare- Transporturile nu au bani

Autostrada Transilvania mai suferă o amânare- Transporturile nu au bani
Sursa foto: autostrada transilvania
10 Feb 2009   •   10:39

Bugetul de criză afectează tocmai promisele investiţii în infrastructură. Astfel, cel mai drag proiect al ultimelor guvernări, respectiv Autostrada Transilvania se pare că va mai suferi o amânare. Din lipsă de bani, Transporturile ar putea renunţa la a le mai cere americanilor de la Bechtel finalizarea până în 2010 a tronsonului 3C (Suplacu de Barcău- Mihăileşti), una dintre cele două porţiuni de autostradă aflate în lucru, scrie Evenimentul Zilei.
În plus, orice alt proiect nou sau începerea lucrurului la alte tronsoane este exclusă.
Compania de Autostrăzi a primit un buget mult mai mic decât dorea astfel că nu consideră că va da în folosinţă în acest an cei 18 kilometri de pe tronsonul 3C, promişi de ministrul Radu Berceanu în urma vizitei pe şantierul celor de la Bechtel. Rămân astfel în plan doar 42 de kilometri de pe tronsonul 2B (Câmpia Turzii-Gilău), singurul care primeşte finanţare în acest an. Alţi 10 kilometri, de pe acelaşi tronson, vor fi finalizaţi în primele luni ale anului viitor, potrivit unor declaraţii ale ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.
Pentru anul următor, trebuia să se deschidă şantierul pe 118 kilometri de autostradă. Oricum, ministerul negociază cu americanii să nu fie penalizat când întârzie plata facturilor, pentru a se economisi câteva zeci de milioane de euro. Astfel, că în acest an se vor aloca pentru Autostrada Transilvania circa 432 de milioane de euro, dinc are un sfert din această sumă reprezentând facturi neachitate anul trecut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close