Antena 3 CNN Economic Companii Băsescu le recomandă constructorilor de autostrăzi să se orienteze spre piaţa din România

Băsescu le recomandă constructorilor de autostrăzi să se orienteze spre piaţa din România

Băsescu le recomandă constructorilor de autostrăzi să se orienteze spre piaţa din România
Sursa foto: Traian Basescu
10 Iul 2009   •   11:29

A promis că va vizita şantierele, iar acum, preşedintele Traian Băsescu vrea să se ţină de cuvânt.

Şeful statului a ajuns, vineri dimineaţă în jurul orei 11:00, pe şantierul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, pentru a verifica stadiul lucrărilor de construcţie.

În timp ce vizita tronsonul Moara Vlăsiei - Ploieşti, preşedintele a făcut câteva remarci privind modul în care se derulează construcţia.

Traian Băsescu le-a recomandat constructorilor să se orienteze spre piaţa din România când vine vorba de materiale de construcţie. Sugestia a fost făcută după ce şeful statului a aflat că oţelul folosit pentru acest tronson este importat din Italia, în condiţiile în care acesta ar putea fi achiziţionat din ţară.



Traian Băsescu a anunţat, încă de săptămâna trecută, că va trece în revistă şantierele din ţară pentru a vedea cum evoluează lucrările de infrastructură. La finalul şedinţei CSAT, în cadrul căreia nu a pregretat să emită o serie de recomandări economice miniştrilor Guvernului, Traian Băsescu a sugerat că este nemulţumit de modul în care evoluează lucrurile în domeniul infrastructurii în care au investite 9 miliarde de euro.

"Am rugat Guvernul să aibă în vedere accelerarea lucrărilor de infrastructură (...) Fără să fie un amestec, mă voi plimba pe şantierele care trebuie să aibă viaţă ca urmare a faptului că în buget se află 9 miliarde de euro destinaţi investiţiilor şi măcar din curiozitate o să merg pe aceste şantiere", declara atunci Băsescu, fără a menţiona şantierele la care se referea.

Şeful statului a mai precizat atunci că a atins şi problema agriculturii, de vreme ce "este perioadă de recoltare".

"Guvernul trebuie să dea atenţie modului în care recolta este tranzacţionată la capătul tarlalei, în momentul de faţă, la fel ca şi în anul trecut", a spus Băsescu.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: autostrazi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close