Antena 3 CNN Economic Companii Bechtel concediază 834 de angajaţi pentru că statul român nu şi-a plătit datoriile faţă de companie

Bechtel concediază 834 de angajaţi pentru că statul român nu şi-a plătit datoriile faţă de companie

Bechtel concediază 834 de angajaţi pentru că statul român nu şi-a plătit datoriile faţă de companie
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Noi 2010   •   12:24

Peste 800 de angajaţi ai companiei americane Bechtel vor rămâne pe drumuri anul viitor. De vină pare a fi chiar statul român care nu şi-a plătit datoriile pentru lucrările făcute în 2010.

Compania americană Bechtel a notificat, vineri, Sindicatul "Transilvania" asupra intenţiei de concediere colectivă a peste 800 de angajaţi care lucrează la Autostrada Transilvania, din cauza lipsei frontului de lucru şi a neplăţii datoriilor de către statul român pentru lucrările făcute în 2010, potrivit Mediafax.
  
Liderul Sindicatului "Transilvania" al angajaţilor Bechtel de pe şantierul autostrăzii, Mihai Lup, a declarat, vineri, că Bechtel intenţionează să opereze concedierea colectivă în perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011.
   
"Am primit, vineri, notificarea din partea conducerii Bechtel prin care se anunţă iniţierea procedurii de concediere colectivă a unui număr de 834 de angajaţi de la Autostrada Transilvania. Motivele invocate sunt lipsa unui front de lucru pentru continuarea lucrărilor la acest proiect şi neplata datoriilor de 73 de milioane de euro, fără TVA, de către stat, pentru lucrările efectuate până acum. Concedierea ar trebui să aibă loc în perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011", a spus Lup.
   
Acesta a precizat că sindicaliştii vor stabili ce măsuri pot lua pentru a împiedica concedierea colectivă sau măcar pentru a reduce numărul de angajaţi care vor fi trimişi în şomaj.
   
"Rolul nostru este de a apăra interesele angajaţilor de pe şantierul Autostrăzii Transilvania. Vom stabili ce măsuri am putea lua pentru împiedicarea concedierii colective sau măcar pentru a reduce numărul celor care vor pleca în şomaj. Vrem să îi salvăm pe cât mai mulţi de şomaj", a spus Mihai Lup.
   
Potrivit acestuia, sindicatul "Transilvania" va avea, în 24 noiembrie, o primă întâlnire cu conducerea Bechtel pentru a găsi soluţii la concedierea colectivă anunţată.
   
Compania Bechtel are, în prezent, 1.054 de persoane angajate pentru lucrările la Autostrada Transilvania.

 


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close