Antena 3 CNN Economic Companii Berceanu: Conturile CNADNR ar putea fi blocate din cauza datoriilor

Berceanu: Conturile CNADNR ar putea fi blocate din cauza datoriilor

Berceanu: Conturile CNADNR ar putea fi blocate din cauza datoriilor
Sursa foto: radu berceanu
05 Feb 2009   •   15:34

Companiei de Autostrăzi ar putea să i se blocheze conturile din cauza ?moştenirii grele? a guvernului Tăriceanu, care a lăsat-o cu numeroase datorii.
Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a avertizat că societatea ar trebui să plătească în acest an mare parte din facturile emise pentru modernizarea DN7 (Deva-Sebeş-Nădlac), precum şi două credite de trezorerie.
?Domnul Orban se împăunează cu un drum făcut cu nereguli şi cu plata ?la anul? (DN 7), şi a mai împins şi CNADNR într-o situaţie dificilă, aceasta riscând să-i fie blocate conturile pentru neplata datoriilor?, se arată într-un comunicat al ministerului.
Potrivit lui Berceanu modernizarea drumului naţional care leagă Deva de Nădlac a fost finanaţată prin sistem credit furnizor, unele facturi fiind emise cu scadenţa la un an, astfel că grosul banilor trebuie achitat anul acesta din veniturile proprii ale companiei de autostrăzi. ?Veniturile CNADNR, pe lângă faptul că nu acoperă integral suma necesară, mai sunt grevate şi de alte datorii?, a adăugar Berceanu.
În luna mai 2007, directorul CNADNR de la acea dată a declarat că modernizarea DN7 va costa 200 de milioane de lei şi va fi realizată prin sistemul credit-furnizor, ce presupune realizarea lucrărilor de către contstructor pe banii proprii şi recuperarae acestor fonduri ulterior, scrie Evenimentul Zilei.
Berceanu l-a acuzat pe Orban şi că a lăsat de izbelişte modernizarea DN6 între Timişoara şi Craiova, unde contractele de lucrări au fost reziliate de actualul ministru în vechiul mandat, deoarece contructorii nu-şi făceau treaba.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close