Antena 3 CNN Economic Companii BMW, Daimler nu pot face faţă cererii mari de maşini de lux

BMW, Daimler nu pot face faţă cererii mari de maşini de lux

BMW, Daimler nu pot face faţă cererii mari de maşini de lux
25 Iun 2010   •   20:00

O creştere a cererii de maşini de lux a făcut ca BMW şi rivalii de la Daimler să se chinuie să mărească producţia în Germania şi SUA, anunţau companiile auto.

"Suntem acum în discuţii cu fabricile pentru a organiza schimburi de noapte şi să reducem concediile de vară," declara un purtător de cuvânt al BMW, liderul mondial la maşini premium.

Cu doar şase luni în urmă, compania încă folosea măsuri temporare pentru a face faţă scăderii în vânzări.

"Fabricile din Leipzig (Germania), Spartanburg (SUA) şi din ce în ce mai mult la Dingolfing (Germania) sunt aproape la capacitate maximă, arăta directoul de personal Harald Krueger pentru Handelsblatt.

Noul model SUV BMW X1 şi noua Serie 5 sunt modelele cele mai afectate de atingerea capacităţii maxime a liniilor de asamblare.

BMW a angajat acum 5000 de lucrători part-time -- faţă de 1.500 în mijlocul crizei de anul trecut. Circa 25.000 de muncitori au lucrat program redus în timpul crizei, inclusiv în ianuarie.

Compania rivală Daimler a organizat schimburi suplimentare în weekend la fabrica Mercedes Benz din Sindelfingen, Germania. De asemenea, se analizează măsuri similare la fabrica de camioane din Woerth, Germania. De asemenea, au fost angajaţi 1800 de muncitori temporari, iar trei fabrici lucrează la capacitate maximă, "graţie unei creşteri a cererii pentru produsele noastre pe piaţa globală," arăta purtătorul de cuvânt.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masini de lux Mercedes Daimler BMW
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close