Boc: Bechtel a primit o sumă importantă pentru 2008. Subcontractanţii stau cu ochii în soare

22 Mar 2009   •   20:56
Boc: Bechtel a primit o sumă importantă pentru 2008. Subcontractanţii stau cu ochii în soare bechtel

Premierul Emil Boc a cerut, duminică, firmelor din transporturi care au primit din partea Guvernului banii pentru lucrările efectuate anul trecut să achite la rândul lor datoriile faţă de subcontractanţi, arătând că Bechtel a primit o sumă importantă, dar subcontractanţii "stau cu ochii în soare", potrivit Mediafax.

Premierul a declarat, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că plăţile au fost efectuate de către Ministerul Transporturilor direct către firmele care au contractat lucrările.

"Bechtel a primit o sumă de bani importantă, dar am înţeles că subcontractorii stau cu ochii în soare. Noi n-am dat banii ca să-i ţină Bechtel în conturi. OK, ce au ei pentru acoperirea cheltuielilor în regulă, dar ei trebuie să-şi achite obligaţiile şi faţă de subcontractori, pentru că noi suntem întrebaţi? domnule, aţi spus că aţi dat banii pentru lucrările din transporturi, dar nu au ajuns şi la cei care au fectuat lucrările?. Deci atragem atenţia şi principalelor firme din domeniul transporturilor care au primit sumele de bani pentru lucrările efectuate anul trecut, cu solicitarea ca sumele să meargă mai departe şi pentru subcontractori, pentru că şi ei au contribuit la efectuarea acelor lucrări", a declarat Boc.

Primul ministru spune că Bechtel este prezentat doar ca un exemplu şi că Executivul nu dispune de "un mijloc direct de constrângere" pentru rezolvarea acestor probleme, ci lansează un semnal de atenţionare pentru o relaţie comercială corectă.

Până la sfârşitul anului, Bechtel va trebui să termine 42 de kilometri de autostradă, pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, şi viaductul în Suplacu de Barcău.

Ministerul Transporturilor urmează să achite în acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, în baza protocolului încheiat între cele două părţi.

Antena3.ro

x close