Antena 3 Economic Companii Butonul care i-a adus succesul i-ar putea aduce sfârșitul. Ce pericol pândește Facebook

Butonul care i-a adus succesul i-ar putea aduce sfârșitul. Ce pericol pândește Facebook

de L.D.    |    11 Feb 2013   •   19:23
Butonul care i-a adus succesul i-ar putea aduce sfârșitul. Ce pericol pândește Facebook
Sursa foto: Foto: cultureslurp.com

Firma Rembrandt Social Media a dat în judecată compania Facebook, susținând că deţine patentele pentru butonul "Like" şi alte funcţii utilizate de cea mai mare reţea de socializare din lume.

Potrivit BBC, Rembrandt Social Media a afirmat că succesul Facebook se datorează în mare măsură utilizării fără permisiune a două patente înregistrate de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer în 1998, cu cinci ani înaintea apariţiei Facebook. Van Der Meer a decedat în 2004.

Pe de altă parte, Facebook a refuzat să comenteze acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis într-un tribunal din Virginia - SUA.

Rembrandt deţine acum patente folosite de Van Der Meer pentru dezvoltarea unei reţele sociale numite Surfbook, un jurnal social care permitea utilizatorilor să împartă informaţii cu prietenii şi familia, precum şi să-şi exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton "like", potrivit documentelor transmise tribunalului de avocaţii Rembrandt.

Potrivit acestora, Facebook cunoaşte existenţa patentelor, întrucât le-a notat în propriile aplicaţii pentru patentarea unor tehnologii pentru reţele sociale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close