Antena 3 CNN Economic Companii Când multe companii concediază, McDonald's vrea să angajeze 12.000 de persoane în Europa

Când multe companii concediază, McDonald's vrea să angajeze 12.000 de persoane în Europa

Când multe companii concediază, McDonald's vrea să angajeze 12.000 de persoane în Europa
Sursa foto: Restaurant McDonalds
25 Ian 2009   •   15:52

În condiţiile în care foarte multe dintre companiile lumii au mari probleme financiare, fiind nevoite chiar să disponibilizeze personal, lanţul de restaurante McDonald's se descurcă foarte bine. Mai mult, ramura europeană a companiei intenţionează să mai dechidă, în 2009, 240 de restaurante pe Bătrânul Continent, lucru care au duce la apariţia a 12.000 de noi locuri de muncă.
Motivul pentru care McDonald's Europa consideră că o astfel de acţiune ar fi profitabilă este acela că, pe durata crizei financiare societatea nu numai că nu a înregistrat un declin al vânzărilor, ba s-a bucurat chiar de o creştere a acestora. Potrivit estimărilor companiei, situaţia economică bună nu se va schimba prea curând, aceasta reprezentând o bună bază pentru investiţii în viitorul apropiat.
"Este sigur că nu vom încetini, nu există semne de slăbiciune în privinţa vânzărilor", a declarat Denis Hennequin, preşedintele ramurii Europene a McDonald's, conform Mediafax.
Estimările optimiste ale managerilor lanţului de restaurante sunt întărite şi de analişti economici, care nu ar fi surprinşi dacă McDonald's ar fi înregistrat o creştere a profitului de 10% în ultimul trimestru al anului trecut. Acest lucru i-ar da destule fonduri pentru a deschide cele 240 de restaurante fast-food, dintre care cele mai multe, conform sursei citate, în Franţa, Spania, Italia, Rusia şi Polonia. Fiecare restaurat având 50 de angajaţi, se va ajunge, astfel, la o sumă de 12.000 de noi joburi.
Pe lângă acestea, McDonald's ar mai putea deschide 400 de McCafe-uri noi în acest an, ajungând astfel la 1.200 în Europa. Locurile de muncă, în aceste localuri, sunt, însă, doar cu jumătate de normă.
McDonald's este prezentă în Europa începând cu 21 August 1971, când primul restaurant de acest fel s-a deschis în Zaandam, lângă Amsterdam, în Olanda.
Foto: osmoothie.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: McDonalds criza economica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close