Antena 3 CNN Economic Companii Ce ar putea face cea mai puternică firmă din lume. Decizia poate influenţa întreaga planetă

Ce ar putea face cea mai puternică firmă din lume. Decizia poate influenţa întreaga planetă

Ce ar putea face cea mai puternică firmă din lume. Decizia poate influenţa întreaga planetă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de O.P.    |    30 Iul 2012   •   13:07

Apple, cea mai mare companie din lume după valoarea de piaţă, a strâns rezerve de numerar de 117,2 miliarde de dolari, bani cu care ar putea cumpăra peste 13 milioane de automobile Dacia Logan sau ar putea hrăni fiecare persoană din lume cu câte patru burgeri Big Mac de la McDonald's.

Compania ar putea achiziţiona 5,8 miliarde de tricouri la 19 dolari bucata sau câte un laptop de aproximativ 1.000 de dolari pentru jumătate din şomerii lumii, peste 200 de milioane la număr, potrivit Bloomberg. Apple ar putea angaja 1,8 milioane de agenţi de pază timp de un an, cu un salariu anual de 60.000 de dolari.

La un salariu de 120.000 de dolari, Apple îşi permite să angajaeze timp de un an 917.000 de bucătari sau să cumpere câte şapte autoturisme Ferrari pentru fiecare angajat.

Din propriul catalog de produse, compania ar putea cumpăra 202 milioane de laptop-uri Macbook Air sau Macbook Pro, 275 milioane de iPad-uri, 533 milioane de iPhone-uri sau iPod-uri sau 3,8 miliarde de perechi de căşti. În România, Apple ar putea cumpăra peste 13 milioane de Logan-uri, sau ar putea monopoliza vânzările de autovehicule Dacia timp de 32 de de ani, plecând de la cifra de afaceri de anul trecut a producătorului auto.

Compania ar putea finanţa cheltuielile bugetului statului român timp de aproape patru ani sau ar putea plăti dintr-un foc datoria externă pe termen mediu şi lung a României. Apple a cumpărat la sfârşitul săptămânii trecute, pentru 350 milioane de dolari, compania americană de securitate AuthenTec, specializată în identificare prin amprentă digitală.



×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close