Antena 3 CNN Economic Companii Ce se întâmplă cu Oltchim? Cabinetul Ponta se reuneşte astăzi pentru a discuta situaţia combinatului

Ce se întâmplă cu Oltchim? Cabinetul Ponta se reuneşte astăzi pentru a discuta situaţia combinatului

Ce se întâmplă cu Oltchim? Cabinetul Ponta se reuneşte astăzi pentru a discuta situaţia combinatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Sep 2012   •   07:36

Cabinetul Ponta se reuneşte în această dimineaţă la Palatul Victoria, în şedinţa săptămânală de guvern. Pe ordinea de zi se află, printre altele, situaţia privatizării Combinatului Oltchim, dar şi găsirea fondurilor necesare pentru plata salariilor restante ale angajaţilor.

După şedinţa de Guvern, ministrul Economiei va pleca la Râmnicu Vîlcea, pentru a sta de vorbă cu sindicaliştii de la Oltchim pe tema salariilor.

Între timp, patru firme şi-au anunţat intenţia de a participa la licitaţia care va avea loc vineri. Premierul Victor Ponta a promis că termenul de depunere a ofertelor nu va mai fi amânat.

Premierul Ponta a promis că, indiferent de rezultatul final al licitaţiei, oamenii nu îşi vor pierde locurile de muncă, iar combinatul nu se va închide. Sindicatele de la Oltchim aşteaptă un răspuns de la ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, în legătură cu repornirea activităţii combinatului şi cu plata salariilor restante.

Momentan, angajaţii au decis să nu mai protesteze. Cu toate acestea, sindicatele ameninţă că vor veni la Bucureşti dacă situaţia nu se rezolvă.

Licitaţia cu strigare pentru cumpărarea combinatului Oltchim este programată pentru vineri şi va avea loc în prezenţa presei, a anunţat premierul Ponta.


×
Subiecte în articol: Oltchim palatul victoria Victor Ponta
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close