Antena 3 Economic Companii Cea mai dură lovitură primită de Coca-Cola

Cea mai dură lovitură primită de Coca-Cola

de M.Z.    |    03 Apr 2016   •   11:03
Cea mai dură lovitură primită de Coca-Cola
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Consumul de Coca-Cola a scăzut în SUA în 2015 pentru cel de-al 11-lea an consecutiv şi a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, americanii optând tot mai mult pentru suc de fructe, ice tea sau băuturi energizante, scrie ziarul francez ''Le Figaro'', potrivit agerpres.ro

Potrivit unui studiu realizat de Beverage Digest şi analizat de Bloomberg, americanii au băut anul trecut, în medie, doar 650 de pahare de 250 de mililitri de Coca-Cola, faţă de 710 pahare în 2011. 

Acest fenomen are loc în contextul în care sunt tot mai frecvente informaţiile referitoare la riscurile pe care le prezintă pentru sănătate băuturile gen Coca-cola sau Pepsi-Cola.

Cel mai recent studiu în acest sens, publicat în iunie 2015, susţinea că băuturile gazoase dulci provoacă anual 184.000 de decese la nivel mondial. 

Nu numai în ţara de origine a celor două mărci celebre în întreaga lume se înregistrează această tendinţă, constată cotidianul, dând exemplul Franţei, unde vânzările de apă îmbuteliată le-au depăşit în 2015 pe cele de cola, conform cifrelor citate de ''Les Echos''. Se pare că şi cuantumul taxelor impuse din 2012 asupra băuturilor carbogazoase dulci a avut un rol în schimbarea preferinţelor francezilor. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close