Antena 3 CNN Economic Companii Cel mai bine plătit avocat român câştigă 3 milioane de euro anual

Cel mai bine plătit avocat român câştigă 3 milioane de euro anual

Cel mai bine plătit avocat român câştigă 3 milioane de euro anual
Sursa foto: Foto: adaptiveblue.com
13 Sep 2010   •   18:21

Cel mai bine plătit avocat din România, a avut un venit oficial în 2009 de aproximativ 3 milioane de euro (12,27 milioane lei), adică aproximativ un sfert de milion de euro lunar, potrivit ANAF, care, însă, nu-i poate dezvălui identitatea conform legii.

Firma Ţuca Zbârcea şi asociaţiia avut anul trecut încasări de 27,8 miioane de euro, din care 22,7 milioane, banii care au intrat propiu-zis în contul firmei, restul fiind incasaţi de firmele colaboratoare. Secreul acestor venituri spectaculoase pare să fi fost reorientarea firmei către mai multe nişe decât până acum: proiecte imobiliare, litigii, proiecte de energie etc.

Veniturile avocaţilor nu sunt, teoretic, transparente. Aceştia depun declaraţii anuale de venit la administraţiile financiare, nu şi la Registrul Comerţului având în vedere că au propria organizaţie profesională, respectiv Uniunea Naţională a Barourilor din România. Cu toate acestea, avocatura de bussines are obligaţia de a-şi face publice declaraţiile de venit, întrucât majoritatea clientelei este compusă din corporaţii.

Singurele firme de avocatură care au înregistrat creşteri ale încasărilor anul trecut au fost Ţuca Zbârcea & asociaţii, Schoenherr şi Asociaţii, Zamfirescu Racoţi Predoiu şi Popovici Niţu & Asociaţii. Cu toate acestea, topul celor mai mari 10 venituri din activităţi individuale în anul 2009 este condus de avocaţi, cu 9 prezenţe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avocat avocati venituri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close