Cele mai mari termocentrale din România, închise. Guvernul a sesizat DNA în legătură cu cheltuielile exagerate de la Complexul Energetic Oltenia

de D.D.    |    07 Mai 2013   •   14:27

15.000 de oameni au fost trimişi în concediu forţat, după ce patru termocentrale nu mai funcţionează de câteva zile. Printre ele, se găsesc şi cele mai mari din ţară: Turceni şi Rovinari.

Angajaţilor li s-a spus ca-şi pot lua câte zile libere doresc după Paşte, pentru ca termocentralele nu vor fi pornite.

Oprirea termocentralelor are loc din cauza "scăderii fără precedent a consumului" de energie electrică.  Această scădere are loc în contextul scumpirii energiei electrice din ultima perioadă, a declarat pentru Antena 3 Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia.

Aceste termocentrale au fost închise ultima oară în urmă cu 15 ani.


Risipă în energie, plângere la DNA

Guvernul a sesizat DNA în legătură cu cheltuielile de la Complexul Energetic Oltenia. Inspectorii au găsit sponsorizări de aproape 20 de milioane de lei. În plus, cotractele de achiziţii publice au fost majorate ilegal cu peste 20%.

Neregulile au fost comise în perioada 2010-2012 la complexele energetice Rovinari, Craiova şi Turceni, precum şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.Inspectorii guvernamentali reclamă majorarea ilegală, cu peste 20% din valoarea iniţială, a valorii contractelor de achiziţie publică şi arată că, în perioada verificată, la nivel acestor companii au fost încheiate un total de 76 contracte de sponsorizare de peste 19 milioane lei.
   
Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Ce a declarat directorul Complexului Energetic Oltenia despre controlul efectuat de autorităţi:


 
 


ExitPOLL
x close