Antena 3 CNN Economic Companii CFR Călători și CFR Marfă au bani de salarii și de primă de Paște

CFR Călători și CFR Marfă au bani de salarii și de primă de Paște

CFR Călători și CFR Marfă dispun de fondurile necesare acordării salariilor și a primei de Paște, iar CFR SA mai are nevoie de  29 milioane lei pentru plata salariilor și 3,5 milioane lei pentru prima de Paște, deși are de încasat de la cele două societăți feroviare CFR Călători și CFR Marfă.

CFR Călători și CFR Marfă au bani de salarii și de primă de Paște
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    13 Apr 2020   •   23:09

Ministrul Transporturilor a solicitat directorilor societăților feroviare să facă o analiză și să găsească resursele financiare necesare acordării salariilor la toate societățile feroviare în același timp.

Cu privire la acordare primei de Paști, ministrul a specificat faptul că dacă o societate nu poate acorda această primă, nici celelalte societăți să nu acorde.

Cu privire la șomajul tehnic organizațiile sindicale s-au manifestat împotriva aplicării acestei măsuri pentru personalul feroviar, argumentând pe de o parte faptul că specificul activității nu permite aplicarea unei măsuri de acest gen, pe de cealaltă parte faptul că deja la societățile feroviare au fost luate măsuri care au condus la scăderea veniturilor salariaților.

×
Subiecte în articol: CFR Calatori cfr marfa salarii prima
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close