Antena 3 CNN Economic Companii CFR Călători îşi trimite toţi angajaţii în şomaj tehnic, prin rotaţie

CFR Călători îşi trimite toţi angajaţii în şomaj tehnic, prin rotaţie

CFR Călători îşi trimite toţi angajaţii în şomaj tehnic, prin rotaţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Aug 2010   •   18:38

Începând de luni şi până la sfârşitul anului, toţi cei aproximativ 15.000 de angajaţi ai CFR Călători vor intra în şomaj tehnic. Fiecare salariat va lipsi de la muncă timp de două luni, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul general al companiei, Liviu Pescăraşu.

Pe perioada şomajului tehnic angajaţii vor primi 75% din salariu de bază, iar compania nu va achita contribuţiile sociale.

Anul trecut, în perioada iulie-decembrie, CFR Marfă a trimis în şomaj tehnic 40% din personal (7.000 de persoane). Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii  pregăteşte, se pare, un proiect care vizează disponibilizarea a încă 12.800 de angajaţi din sectorul feroviar până la sfârşitul lunii septembrie, după ce la începutul anului au fost concediate alte 10.361 de persoane.

Contacat de sursa precizată, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat că sindicatele feorivare nu vor accepta niciun program de restructurare la CFR şi că angajaţii din sector vor opri activitatea şi vor da statul în judecată dacă vor fi făcute noi disponibilizări.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: angajati CFR Calatori somaj tehnic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close